במאמר הבא נגדיר מספר דוגמאות לפקודת Stop loss שונות כאשר מדובר במסחר אוטומטי ומה ההבדלים
מהי פקודת Stop loss ?
פקודת Stop loss היא פקודה שכל תפקידה היא להגדיר את כמות ההפסד בנכס שבו אנו סוחרים
חשיבות הפקודה: רבים מהסוחרים המתחילים נכנסים לטרייד ללא ידיעה מה ההפסד הצפוי מאותה העסקה, במקרים לא מעטים סוחרים אפילו מוכנים להפסיד הרבה יותר ממה שהם מתכננים להרוויח.
ניהול שגוי של הפוזיציה.היא בעיה נפוצה בקרב סוחרים מתחילים שלא מתכננים ומנהלים את מהלך המסחר עם הכלים שעומדים לרשותם – stop loss למשל או trailing stop.
יש המון סוגים של סוחרים בעולם ודבר אחד מאפיין את רוב הסוחרים המצליחים, יכולת שליטה עצמית בהגדרת היעדים שהוצבו מראש.
ואם ב Stop loss עסקינן יש להיכנס לעסקה כאשר אנו יודעים בכל מצב נתון מהו גובה ההפסד הצפוי מאותו הטרייד.
מסחר אוטומטי ו Stop loss ?
להבדיל מסוחר ידני שמחליט למכור את הסחורה ולוחץ על הכפתור, לפקודת ה Stop loss במונחים של מסחר אוטומטי יש מיליון ואחד סוגים. למערכת האוטומטית אין יכולת להפעיל שיקול דעת.
מערכת מסחר אוטומטית מפעילה את פקודת ה Stop loss בהתאם להגדרתה הראשונית.
שיטה אחת יכולה להגיד את פקודת Stop loss כאשר מחיר הנכס נוגע במחיר X יש לצאת מהעסקה בכל מחיר ובאופן מידי.
שיטה אחרת יכולה להגדיר את פקודת ה Stop loss כאשר מחיר הנכס נוגע במחיר X יש להציב פקודת מכירה במחיר דומה ואם בוצעה עסקה במחיר נמוך יותר יש להזיז את פקודת המכירה למחיר הנמוך החדש וכן הלאה
ואם מדבר על שוק הנגזרים ניתן להגדיר Stop loss בכלל בדרך אחרת למשל: סגירת הפוזיציה במחיר מרקט כאשר שער הגלום הגיע למחיר X או לפי שער המדד, או לפי סטיית התקן, ביטחונות נדרשים, מותנה זמן וכד’….
לסיכום, כמו שאמרנו, יש מליון דרכים להגדיר את פקודת Stop loss ולכן כאשר אנו עובדים עם רובוטים למסחר אוטומטי אנו חייבים להחליט מהי השיטה הטובה ביותר בעוברינו.
נתראה במאמרים הבאים..